Hlavné menu
• Hlavná stránka
• Napísali o nás

Recepty na varenie
• Chilli con carne
• Chilli con carne - 1*
• Cowboy beans
• Chilli z vlastnej zahrádky
• Chilli guarillo omáčka
• PIZZA omáčka ultimate

Software
• Rodokmeň

Zaujímavosti
• Ochutnávky CHILLI
• Cigán či Róm ...
• Chilli z vlastnej zahrádky
• AVG FREE

Pošta - WebMail
• RoundCube

Ostatné
• Fara Čaklov
• Obec Čaklov

Chilli con carne


Ingrediencie

1 lyžica oleja
1 veľká cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku, olúpané
1 vrchovatá lyžička mletého chilli (alebo 1 rovná lyžica , ak chcete menj pikantné)
1 lyžička papriky
1 lyžička mletej rímskej rasce
500 g chudého mletého hovädzieho mäsa  
400 g nakrájané paradajky
½ lyžičky sušenej majoránky
1 lyžička cukru
2 lyžice paradajkového pretlaku
500 g červenej fazule
hovädzí vývar (bujón) 

Pripravte si zeleninu. Nakrájajte cibuľu na malé kocky, asi 5 mm. Položíme panvicu na sporák s miernym ohňom. Podlejeme olejom a necháme ho po dobu 1-2 minúty, kým sa rozpáli. Pridáme cibuľu a pečieme za stáleho miešania asi 5 minút, alebo kým je cibuľa mäkká a sklovitá. Pridáme cesnak, červenú papriku, chilli, papriku a rascu. Dobre premiešame a  necháme variť ďalších 5 minút, za občasného miešania. Zvýšime teplotu a pridame mäso. Zmes by mala prskať. Miešame najmenej 5 minút. Rozdrobíme kocku bujónu v  0,3 až 0,5 litra vriacej vody a pridáme na panvicu. Pridáme majoránku, cukor, soľ, korenie, 2 lyžice paradajkového pretlaku a dobre premiešame.
Privedieme k varu a priklopíme pokrievkou. Znížime oheň, až kým zmes jemne bublá a necháme asi 20 minút. občas premiešame a kontrolujeme či sa omáčka nepripaľuje. Ak treba, pridáme pár lyžíc vody. Prineste na fazuľa. Pridáme fazuľu, a znovu privedieme k varu za jemného bublania bez veka po ďalších 10 minút, pridáme trochu vody, ak je zmäs príliš suchá. Dochutíme trochou chilli a koreninami. Vypneme plameň, priklopíme pokrievkou a necháme 10 minút pred podávaním odstáť. 

Podávame s dlhou ryžou a trochou kyslej smotany.


Čerstvé správy
EurActiv


CAKLOV.NET